Scenekunstner

Jeg ønsker at invitere publikum indenfor i et univers, hvor jeg i verbal eller non-verbal dialog skaber en forunderlig og tankevækkende oplevelse. Jeg vil gerne forstørre og fordreje det umiddelbart genkendelige – skabe sprækker til en verden hvor skellet mellem barn/voksen og fakta/fiktion udviskes. Trække poesien frem i oversete detaljer og vende tankemønstre på hovedet.

Jeg har arbejdet som professionel scenekunstner siden 2004. Mit primære arbejde de første 6 år har været for Teatro de Los Sentidos og siden 2014 har jeg haft Luna Park Scenekunst med Luise Midtgaard. Jeg har arbejdet for bl.a. Cantabile 2, Carte Blanche og det franske kompagni Ici-meme. Jeg er desuden tilknyttet Daily Fiction som dramaturg – nu på 4. produktion – og har lavet to produktioner med Secret Hotel. Jeg skriver, iscenesætter og udvikler visuelle koncepter. Jeg er med fra den første idégenerering til udførelse og fremførelse. I år spiller jeg med i Voks Skov af Seidlers Sensorium, Secret Hotels En vandringsforelæsning om myrer og min egen Mini-a-Tours. Jeg har desuden fået støtte af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for scenekunst til forestillingen byVANDring, som produceres af Luna Park Scenekunst.

“The solo performer Betina Birkjaer is a joy to watch and has a childlike wonder that is infectuous” . Læs hele teaterblogger Maria Giergiels anmeldelse her