Ny Forfatter page

 

Konsulent

Skytsengle af Cantabile 2, 2008. Foto: Jens Wilhjelm

Jeg har så længe, jeg kan huske været fascineret af ord. Ord kan alt. For mig er det at skrive tæt knyttet til mit arbejde som performer og installationskunstner. Det hele handler om at fortælle en historie. Åbne historier. Historier man kan fare vild i og finde sig selv i. I 2014 skrev jeg teksten til Luna Park Scenekunsts forestilling Hukommelsespaladset og i september udkom min første bog Roman i fire årstiderJensen og Dalgaard.

Det er en stille morgen. Så stille som der kun kan være, når der er sne i luften. Træet er gået i dvale. Bladene ligger sirligt på jorden med blomsterne ovenpå. Det kommer ikke til at sætte flere knopper. De celler, der lå klar til at forvandle sig til spæde blade til foråret, er gået i stå. Havet har trukket sig, så rødderne er tørret ud, og i stedet for at vandre oven på havet, der ruller under byen, går beboerne nu på en overflade, der hvert øjeblik kan styrte sammen.” Fra Roman i fire årstider.

 

roman-i-fire-aarstiderAnmeldelser af Roman i fire årstider:

[whistles type=”accordion” group=”forfatter” order=”ASC” orderby=”date” limit=”-1″]

ANDRE ORD


Hvordan gemmer man minder bedst? Man kan skrive dem ned eller gemme dem i små æsker. Man kan sætte dem på nåle som sommerfugle eller presse dem som blomster. Eller måske er det bedst at pakke dem ind i stilhed?”

Fra Hukommelsespaladset.


”Menneskets hjerte består af 77% vand. Mit af 91%. Er der noget at sige, at det føles som om, at der sejler et lille skib rundt derinde? Nogle dage på spejlblankt hav, andre dage i stormvejr.”

Fra Den eneste bog om [glossy term=”Vandkongen”] og hans naboer.


”Da jeg var barn, drømte jeg, at jeg var en fugl. En fugl der fløj på himlen mellem skyerne og vinden. Og under skyerne kunne jeg se byen. Lillebitte. Husene, gaderne og folk. Jeg fløj tættere på og dér kunne jeg se en pige. Hun lignede mig. Hun sang en sang, som jeg næsten har glemt.”

Fra [glossy term=”City Puzzle”] af Enrique Vargas og Teatro de Los Sentidos.