Jeg bor i et paphus

ABC Forlag (2023)

Rim og remser til vaskeægte vrøvleunger med helt fantastiske illustrationer af dygtige Louise Johannesen.

Billedbog på rim eksploderer, når man åbner den, og man bliver virkelig glad i låget. Alle fra ca. 3 år kan more sig over både tekst og billeder i timevis.

Brandmanden Ib og Brandmanden Bo gifter sig på rådhuset, som brænder ned af fyrværkeri, og efterlader en “skaldet og afsveden bryllups-borgmester”. Lommetyven Lummergøj elsker tomme lommer, som han sælger til lommefilosoffer. Også remsen om Skumrings-fidusen og Tusmørke-tanten, der danser nøgne til langt ud på natten, er helt uimodståelig. Den lille historie om forfatteren, der er en mutter, som digter om ”øllebrød og måneskin og roser og flotte Finn fra Birkerød”, er min favorit.

Betina Birkjær har skrevet flere bøger til både børn og voksne. Med denne herlige rim og remse-bog slår hun for alvor fast, hvor dygtig og sikker en ordsmed hun også er. Louise Johannesens illustrationer er simpelthen så dejlige og fyldt med detaljer. De er kærligt satiriske som Ib Spang Olsens tegninger. Særligt den gravide mor med åben mund og en enorm mave fyldt med mad. Ligesom Else der spiste pølser dagen lang. De enkelte rim bringes til live gennem de mange finurlige figurer, der foretager sig alle mulige skøre ting.

Af Jette Holmgaard Greibe, Litteratursiden