VANDKONGENS UDESTUE

Vandkongen sover i sit badekar under et loft af blå paraplyer og gemmer sine skatte i et køleskab. Hans to fisk Watson og Waterlou bor i et gammelt fjernsyn. Inde ved siden af forbereder hans naboer, jordalferne en banquet nede i en af deres strikhuler. Nordenvinden blæser i det nordlige af Vindprinsessens fire soveværelser og hos trænisserne – mellem træer og tabeller – kører et lille tog rundt og rundt.

AF LUNA PARK SCENEKUNST (2012)

En sensorisk udstilling om menneskets evne til at skabe steder for at dagdrømme og om nødvendigheden af at føle sig hjemme – og at et hjem kan tage sig helt forskelligt ud. ‘VANDKONGENS UDESTUE – og andre hjem’ var en sanseudstilling for børn lavet til Brandts i Odense og senere vist på Sanselåven i Norge.

“Årets sanseudstilling for børn på Brandts er blandt de bedste i flere år. Og ja, den er faktisk for børn.” ***** Fyens Stiftstidende.

Publikumskommentarer:

“Jeg og morfar har bygget en træhule og vi elsker at bygge som jer trænisser. Jeg er 7 år. Det er verdens bedste sanseudstilling.” Johan.

“Det er sjovt at gå i uldtrøjer! Vandkongens hus var fantastisk – specielt fjernsynet. Vi har set 5 udstillinger og denne er kåret til nr. 1.” VH Elias og farmor.

“Et fantastisk eventyr at være i. En verden for børn og for voksne. Tak for smuk fantasi!”

Koncept og udførelse: Betina Birkjær & Luise Midtgaard.

Værkstedsleder: Arne Møller. Teknisk ansvarlig: Lars Lundsgård. Udstillingskoordinator: Marianne Mindakis Ager.

Foto: Mette Krull

Foto: Mette Krull. Copyright: Kunsthallen Brandts og Luna Park.