Warning: Use of undefined constant FTU_VERSION - assumed 'FTU_VERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/betinabirkjaer.dk/public_html/wp-content/plugins/42u-jetpack-booster/inc/FTU.php on line 72
INSTALLATIONS KUNSTNER - Betina Birkjær

INSTALLATIONS KUNSTNER

Hvordan kan jeg skabe rum, som med sine stemninger giver gæsten lyst til at gå på opdagelse, dvæle, undres og genkende? Lyst til at skabe sin egen historie. Finde sit eget rum. Jeg synes, at det er en fryd, at skabe fortællende rum, som appellerer til menneskets lyst til at interagere med sine omgivelser – til at sidde, ligge, kravle, lytte, kigge, dufte – fordybe sig og fortabe sig i nuet. Alt det som børn gør så glimrende uden vores hjælp men som vi som voksne skal have et lille skub til at genfinde.

Som barn elskede jeg at bygge byer af træklodser, smølfehuse, pinde, og hvad jeg ellers kunne finde af materialer i alle tænkelige afskygninger. Der er derfor ikke noget at sige til, at jeg allerede i 1997 blev tryllebundet af Enrique Vargas visuelle mastodont-værk Oráculi, og at jeg blev nødt til at følge den vej, da chancen bød sig. Også selvom det betød endeløse timer med at hænge molton op i halvmørke, lappe huller og balancere på gamle stiger. Belønningen kom i form af forvandlinger og leg med alt, hvad man kunne finde på pulterkammeret, i køkkenet og rundt om den gamle millitærbygning El Pólvorin i Barcelona. Papir, stofrester, skygger, en gammel kuffert, træ, jord der blev til eventyrhytter, hemmelige huler, fortryllede haver og magiske gange.

Udstillingen Babette 1871, som jeg lavede til Karen Blixen Museet åbnede d. 25. april 2018 og kunne ses året ud. Selv om jeg kun har haft gode oplevelser med museer og udstillingsarbejdet, har jeg nu valgt at fokusere på scenekunst og mit forfatterskab. 

Foto: Ard Jongsma