INSTALLATIONS KUNSTNER

Hvordan kan jeg skabe rum, som med sine stemninger giver gæsten lyst til at gå på opdagelse, dvæle, undres og genkende? Lyst til at skabe sin egen historie. Finde sit eget rum. Jeg synes, at det er en fryd, at skabe fortællende rum, som appellerer til menneskets lyst til at interagere med sine omgivelser – til at sidde, ligge, kravle, lytte, kigge, dufte – fordybe sig og fortabe sig i nuet. Alt det som børn gør så glimrende uden vores hjælp men som vi som voksne skal have et lille skub til at genfinde.

Som barn elskede jeg at bygge byer af træklodser, smølfehuse, pinde, og hvad jeg ellers kunne finde af materialer i alle tænkelige afskygninger. Der er derfor ikke noget at sige til, at jeg allerede i 1997 blev tryllebundet af Enrique Vargas visuelle mastodont-værk Oráculi og at jeg blev nødt til at følge den vej, da chancen bød sig. Også selvom det betød endeløse timer med at hænge molton op i halvmørke, lappe huller og balancere på gamle stiger. Belønningen kom i form af forvandlinger og leg med alt, hvad man kunne finde på pulterkammeret, i køkkenet og rundt om den gamle millitærbygning El Pólvorin i Barcelona. Papir, stofrester, skygger, en gammel kuffert, træ, jord der blev  til eventyrhytter, hemmelige huler, fortryllede haver og magiske gange.

Jeg har været heldig at få lov til at udfolde mig i mine egne installatoriske universer i Cantabile 2’s forestillinger Venuslabyrinten og Skytsengle og installationsarbejdet er blevet en større og større del af mit arbejde.

Øverste billede er fra ‘Søndagsfrokost’ jeg lavede i 2014 med madkunstner Mette Martinussen.

Foto: Oliver Hoffmeyer. Performer: Liv Vesterskov.